Wat brengt de kat nu weer thuis

Afgelopen nacht werden we gewekt door een luid mauwende Spot. Sinds een paar dagen mogen ze beide ook 's nachts weer buiten. Geeft wat rust in huis, en zeker Tijger kan het erg waarderen. Nu werden we echter weer gewekt rond half 6. Ik kijken, maar eerst leek er niets in de hal te liggen. Uiteindelijk zag ik toch iets donkers. Hè weer een muis. Beneden bij de trap aangekomen liet Spot de prooi dit keer gemakkelijk los. Het bleek een (dwerg)vleermuis te zijn.

Helaas was hij op sterven na dood. Tegen de ochtend (ik had hem maar even buiten gelegd), was hij inderdaad niet meer.

Hoe Spot hem gevangen heeft, geen idee. Het zal waarschijnlijk een ziek exemplaar zijn geweest, of hij zat op een verkeerde plek (te vangen voor een kat). Hopelijk had hij geen hondsdolheid…

Hier een foto van de kleine:

This entry was posted in Spot & Tijger, Thuis. Bookmark the permalink.

3 Responses to Wat brengt de kat nu weer thuis

  1. Saskia says:

    Wow, nice catch!
    Hondsdolheid zouden ze hier niet moeten hebben (Van de 21 in Nederland voorkomende soorten vleermuizen is bij 2 soorten vastgesteld dat deze met hondsdolheid besmet kunnen zijn, de laatvlieger en de meervleermuis. Overigens is bij de meest voorkomende vleermuis in Nederland – de gewone dwergvleermuis – het virus nooit gevonden, ook niet buiten Nederland. In Nederland heeft nog niemand, ook geen huisdieren, kwade gevolgen ondervonden van contact met een met hondsdolheid besmette vleermuis. ) Ik zou Spot toch even in de gaten houden en kijken of ze geen wondjes heeft.

    groetjes

  2. Erwin says:

    🙂 we hebben een kenner (of iemand die de links leest 😉 ).
    Ze doet wel gek, maar gekker dan normaal denk ik niet…

  3. Saskia says:

    hihi, kenner inderdaad (van google)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *