Roos op afdeling neonatologie

Vanochtend merkte we al dat Roos erg snel ademde. Dit is in de gaten gehouden door de kinderarts. Er waren geen tekenen van infectie (na het afnemen van wat bloedmonsters) ivm het langdurig verkeren in het besmette vruchtwater,maar werd ze toch in de gaten gehouden. Vanmiddag is er besloten om een röntgenfoto van haar longen te maken om te zien waarom ze zo kortademig was, plus een antibioticakuur (gezien de voorgeschiedenis). Dit betekend helaas wel dat Roos nog 8 dagen in het ziekenhuis moet blijven en tevens dat ze niet naast Mama op de verloskamer mag liggen, maar op de afdeling neonatologie. Ze heeft vandaag nog een aantal keren bloed en vies vruchtwater gespuugd. Haar maagje is leeggezogen en schoon gespoeld (2x). Uiteindelijk heeft ze vanavond de eerste afgekolven melk gekregen (via de sonde). Zover ik weet heeft ze dit binnen gehouden. Het is een kleine felle meid die zo op het eerste gezicht OK is. Ze wil alleen nog niet zelf drinken en ademd dus erg snel. Dit is heel vermoeiend voor haar, waardoor ze dus niet de puf heeft om te drinken. De röntgenfoto liet zien dat er een klein beetje vocht in de longen zat, wat er op kon wijzen waarom ze zo kortademig is. Hopelijk knapt ze vannacht een beetje op en is ze morgen niet meer zo misselijk.

Wendy heeft ondertussen al wat bezoek ontvangen (oma's en opa's en Oom Patrick en Tante Marije, met Lynnn). Ze ligt nu op een andere kamer (alleen), zodat ze niet op een kamer met nieuwbakken moeder en kind hoeft te liggen. Morgen ga ik weer kijken. Eerst nog eens goed slapen.

Roos in cosmonauten cape

Net na de keizersnede

Trotse Papa

Trotse Mama

Roos op afdeling Neonatologie

  Roos op afdeling Neonatologie aan een hoop draadjes…

This entry was posted in Roos. Bookmark the permalink.

4 Responses to Roos op afdeling neonatologie

  1. Hm, ik hoop met jullie mee dat het snel beter gaat met Roos.

    Leuk om al wat meer foto’s te zien, meneer de fotograaf! 🙂

  2. Ester&Frido says:

    Hey, fijn om weer wat nieuws te horen, en leuk om nog wat fotoos te zien. Wel hopen we dat wendy en de kleine meid snel naar huis mogen, en dat iedereen goed en voorspoedig herstelt. Sterkte en we denken aan jullie!!
    PS: She looks cute 😉

  3. Erik & Sietske says:

    Jammer dat ze nog niet naar huis mag.

    Maar ze is in goede handen. In zulke situaties is het toch wel geruststellend dat ze goed in de gaten gehouden wordt. We hopen dat het vandaag al weer wat beter gaat.

    Leuke fotos. Ze kan al knipogen!

  4. Nelleke says:

    Wat een prachtige meid!!! Kom haar snel in het echt bewonderen boven!
    Liefs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *