Expansievat?!?

Afgelopen vrijdag is onze CV ketel weer eens gecontroleerd. Alles prima, totdat de servicemonteur mij vraagt waar hij het expansievat kan vinden aangezien hij dat ook wil controleren. Geen idee, zeg ik, volgens mij is mij ooit verteld dat deze ketel dat niet nodig heeft. Nou dat kon hij niet echt geloven. Nog maar eens in de kruipruimte gekeken, maar nee hoor…

"Nou ga nog maar eens zoeken en hou de druk van de ketel maar eens in de gaten." "Okee dan", voelde me ergens een beetje dom. Desalniettemin hebben we het hele huis afgelopen jaren wel onder handen genomen en ben ik nergens het bekende rode vaatje tegengekomen:

Nog maar eens gebeld met het CV installatiebedrijf, waar ook de servicemonteur vandaan kwam (zal geen namen noemen) om te vragen of zij nog gegevens hadden van de installatie van de ketel in 2001… niet echt dus. Tja, u moet de leidingen maar gaan volgen om het vat te vinden.

Wendy was echter slimmer en pakte de handleiding erbij.

Wat blijkt: Deze ketel heeft geen (extra) expansievat nodig, omdat hij een ingebouwd vat heeft:

Case closed, dankzij Sherlock Wendy.

(Wat kan is dat dit expansievat vervangen moet worden, maar dan moet men wel weten waar hij zit 😉 ) Misschien op zoek naar een andere servicemonteur….

 

This entry was posted in Thuis. Bookmark the permalink.

3 Responses to Expansievat?!?

  1. Jacco says:

    Knap, hoor. Als je op zoek bent naar zo’n rood bolletje, dan zou je het toch niet herkennen als het ineens een andere vorm EN een andere kleur heeft!

  2. Sas says:

    Go Wendy!!!

  3. Sas says:

    Is Roos ook te boeken voor schoonmaak-klusjes?
    Ze mag bij ons thuis wel aan de slag met haar mooie bezem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *