Box nacht 2

Gisteren is er besloten dat Mees aan de antibiotica moet. De plastisch chirurg (niet diegene die hem geopereerd heeft maar de partner die ook Schisis patiënten opereert) is gisteren langs geweest om  de wond te controleren om te zien of daar wellicht een infectie is ontstaan. Dit viel wel mee gelukkig, er was wel wat “beslag” rond de wond te zien en mogelijk dat er een infectie in een bloeduitstorting zat die hij niet kon zien. Daarom is er besloten om Mees preventief een antibiotica kuur te geven van 3 maal daags, 5 dagen lang. Het spul ruikt en smaakt naar Hubba Bubba kauwgom, iets wat Mees toch niet zo heel lekker vindt.

Mees heeft voor de rest gisteren niet meer gespuugd en had redelijke plasluiers. Hij krijgt nog wel paracetamol als we zien dat hij pijn heeft. Hij lijkt nog steeds last te hebben van zijn oor. Gelukkig is de koorts sinds gisteravond weg.

Afgelopen nacht werd hij om half drie wakker en stond hij in bed (toen ik wakker werd). Ik heb hem eerst maar water aangeboden (aangezien ik hem niet aan melk ‘s nachts wil laten wennen). Daarna voelde ik zijn luier… Die zat zeg maar over vol en ook zijn romper. Antibiotica werkt ook op je darmstelsel. Na alles verschoond te hebben (ook de zak) hem weer in bed gelegd. Dat wou meneer niet. Dus toch maar melk gegeven. Dat ging er deels wel in, om uiteindelijk om drie uur weer in slaap te vallen.

Om half zes werd hij weer wakker staand in bed. Dit keer vond ik dat hij nogal veel had zitten kwijlen. Maar het was geen kwijl, en ook geen plas. Hij zal echt tot onder zijn oksels onder. Toch maar de nachtzuster erbij. Schoon bed, nieuwe handdoeken, Mees in bad en nog een keer nadat alle viezigheid weg was gespoeld. Nog maar een keer de nachtzuster gebeld voor melk en pap en Mees uiteindelijk om zes uur weer in bed gelegd. Samen nog even tot acht uur vanochtend geslapen. Toen kwam de verpleegster met de volgende antibiotica.

Hierna nog geprobeerd pap te laten eten met een lepel. Dit vind Mees nog niet echt iets, maar een paar happen gingen er wel in. De rest weer met de haberman speen. Hierna heeft nog een keer zijn kleren vies gemaakt. We zijn trouwens terug van Pamper maatje 4 naar maatje 3. Hij is best wel wat afgevallen.

Ondertussen te horen gekregen dat hij weer naar huis mag…

Het laatste nieuws: intussen thuis, alweer in bad geweest, fles erin en er weer uit en twee keer schone kleren. Gelukkig is het mooi weer en kan de was drogen aan de lijn

Vanavond meer, nu eerst dit online, zodat ook andere tijdszones het nog voor bedtijd kunnen lezen 🙂

This entry was posted in Mees, Schisis. Bookmark the permalink.

2 Responses to Box nacht 2

  1. Sas says:

    Fijn dat het kleine mannetje weer thuis is! Hopelijk gaat het vanaf nu steeds beter!

  2. Ron&Mạrjolijn says:

    Bedankt voor het aanvullend nieuws uit de andere tijdzone, morgen lezen we verder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *