Rotavirus vervolg

Goed nog even terugkomend op de afgelopen 24+ uur…

Wat heeft de nacht ons gebracht? Mees heeft niet meer hoeven overgeven gelukkig. Helaas bleef hij nog wel zwaar aan de diarree. Op aanraden van de huisarts hebben we hem ORS, melk en Roosvicee stop gegeven. Het mocht allemaal niet baten. Hij bleef ieder uur een schone luier en romper nodig hebben. We waren al overgestapt op pamper maat nummer 3 en om niet het steeds het bed en/of zijn slaapzak te moeten verschonen (je hebt er maar zoveel val) hebben we na de pamper 3 en romper, daaover nog een pamper 4 gedaan. Dit deed de schade enigszins beperken. Om kwart over een vannacht was het weer raak, alles zat onder. Ook weer drinken aangeboden, luier moeten verschonen, even Mees in de wasbak zetten om hem te wassen en weer van voren af aan beginnen. Hij heeft dacht ik ook nog even een tukje gedaan tot een uur of drie. Op dat moment begon onze ORS op te raken. We gingen het in ieder geval niet meer redden tot 8:00u (dan konden we onze eigen huisarts bellen). Dus we hebben de huisartsenpost gebeld met de vraag of we het op onze manier konden uitzingen tot de ochtend (Roosvicee en melk geven en het restant ORS). In principe wel, al had hij Mees wel graag gezien. Dit leek ons niet heel praktisch aangezien we eerst 10 km moesten rijden met de kans om gewoon weer terug naar huis gestuurd te worden. Dit wilden we Mees niet aandoen.

Vanaf toen ging het snel; ipv elk uur een luier te moeten verschonen ging de tijd naar 15 minuten en begon Mees te krijsen om drinken. (Hij heeft zich in korte tijd zelf aangeleerd om de fles vast te houden, aangezien wij ook onze handen vol hadden met verschonen) Weer de huisarts gebeld, maar die was visite aan het rijden en we zouden teruggebeld worden als hij terug was. Dit duurde even, geen idee hoe lang. Ondertussen hadden wij tassen ingepakt en alles voorbereid om naar de huisartsenpost te rijden en wellicht door te kunnen naar het ziekenhuis. Hup de auto in om half 6. Mees was ondertussen vel over been, al hadden we het ergste eerder die nacht al wel gehad denken we, met holle ogen met zwarte kringen en je kon zijn ribben tellen.

De huisarts vond dat hij inderdaad wel wat uitgedroogd leek te zijn en stuurde ons door naar het ziekenhuis. Naar de kinderpoli? Nee… direct naar de kinderafdeling. Daar was, bleek uit het telefoongesprek met de afdeling, dat Mees nog wel bekend was…

Bij het ziekenhuis aangekomen, zijn we rond half 7 in de spoedkamer gezet en is Mees gewogen. Hij toen nog maar 7940 gram, tov van 8350 gram toen hij maandag werd opgenomen, en dat terwijl hij eigenlijk sinds 4:00u constant aan het drinken was (ongeveer 200ml per half uur denk ik als ik dit vergelijk met wat hij in de spoedkamer dronk in een half uur). Na het wisselen van de wacht (nachtzusters met ochtenddienst en ook kinderarts) werd er bloed bij Mees afgenomen om te zien of hij uitdroging verschijnselen had. Dit probeerden ze mbv een een infuus wat ze voor de zekerheid maar aanbrachten. Rond kwart over 9 hoorden we de uitslag. Hij was uitgedroogd genoeg om weer opgenomen te worden. Ook wilden ze kijken of hij wellicht een virus had (Noro, rota en nog een ander, dus moesten we en poep sample geven). Rond half 10 werd hij nogmaals gewogen en woog hij ondertussen alweer 8300 gram! Hij dronk nog steeds constant. Dit keer alleen ORS, want de verpleegsters vertelden dat als je ORS met iets anders mengt wat wij dus deden), dat je buik dan nog steeds van slag zou blijven.

Mees zag er toen gelukkig al niet meer zo slecht uit en viel op zijn kamertje in slaap.

De middag heeft hij zelfs wat gespeeld in zijn wieg en gelachen. Hij was zeker wat opgeknapt, mar nog lang niet boven Jan.

‘s Middags kregen we van de kinderarts te horen dat hij het rotavirus had en dat het erg mooi was dat Mees nog in staat was om zelf het vocht aan te vullen dmv drinken. Morgen krijgen we de uitslag of hij wellicht ook nog het norovirus heeft, maar men verwacht dat de kans op een dubbele infectie klein is.

Vannacht slaapt Wendy bij Mees, morgen ben ik er weer. Ik heb nog aan de kinderarts gevraagd of er zicht op is wanneer Mees weer naar huis mag, en ze zullen hier heel voorzichtig mee zijn. Ik verwacht ergens dit weekend wellicht.

This entry was posted in Mees. Bookmark the permalink.

3 Responses to Rotavirus vervolg

  1. Sas says:

    Beetje goede nacht gehad?

  2. Wendy says:

    Goed geslapen, 2.00 en 4.30 wakker. Nu zeeeeeerr pijnlijke billen, die liggen te luchten… Gelukkig slaapt Mees op zijn buik. Diarree is nu minder frequent en drinken gaat redelijk goed.

  3. Ine says:

    Goedemorgen Wendy en Erwin,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *